Duurzaamheidslabel

Alle producten die wij verkopen in onze webshop hebben wij een duurzaamheidslabel meegegeven. Dit label geeft aan de hand van verschillende categorieën de duurzaamheid van een product aan. Het duurzaamheidslabel kan per product variëren van A t/m E, waarbij label A de duurzaamste producten in onze webshop aangeeft. Label E geeft de minder duurzame producten weer. 

Ons duurzaamheidskenmerk

Deze indeling is gebaseerd op verschillende kenmerken van een product binnen een productcategorie. Bijvoorbeeld: is het een circulair product, is het product gemaakt van gerecycled materiaal, heeft een product erkende duurzaamheidskeurmerken of milieukeurmerk, is het product gemaakt van duurzaam materiaal en wordt verbruik verminderd door gebruik van het product? Voor elke categorie kan een bepaalde score worden behaald, deze verschillende scores worden vervolgens gewogen om tot een totaalscore te komen. Op basis van deze score wordt een duurzaamheidcategorie voor het product aangegeven.

Hulp nodig bij uw keuze?

Door gebruik te maken van duurzaamheidslabels willen wij je ondersteunen bij het maken van een verantwoorde keuze die bij het budget van jouw bedrijf past. Uiteraard kun je voor vragen over onze producten altijd contact opnemen met onze klantenservice via ons contactformulier, via e-mail info@productforproduct.nl of via telefoon 0299-223 800.